Lilypie - Second Birthday

Sunday, February 9, 2014

Perkongsian Syahdu Tentang Penyusuan

"Kwn k.mira dia pun cikgu gak...dia pakai pam mesin tu...before dia meninggal dia da wat stok penuh fridge  aiskrim mcm kt kdai tu...kiranya ank dia still boleh menyusu lg slps 6 bulan arwah tiada..
Hujung februari ni genap setahun arwah pergi...paling syhdu sekali,masa saat2 akhir dia pun dia masih pum lg utk ank dia..arwah meninggal kemalangan..meninggalkt ctu jugak.masa pihakbomba keluarkn arwah dr kereta tu,pum tu jatuh...
Semoga Allah merahmatinya..al fatihah..

K.mira suka pasal baby mlm kdua lahir..ilhampun camtu jugak..start lahir dia menyusu selama 3 jm baru stop.than tdo 2jm,bgn nyusu blik 3 jm..selagi xcukup 3jm,dia xnk berhenti n xnk tdo..sampai tahap bondanya y nangis coz x cukup rehat..tapi d sebbkn azam y kuat,tabahknlah hati utk bf walau apa pun y trjd..ilham menyusu mcm tu sampai umo 6 bln..
Tp y bestnya mak k.mira kata,baby baru lhr mmg mcm tu,dia dh biasa dgr alunan zikrullah dari stp organ tubuh ibunya..bila lahir,sbb tu bila lahir,dia nyusu lm2,sbb dia masih boleh dgr alunan zikir tu kt dada mak dia..kt ctu la ketenangan n baby rasa selamat..huhuhu..igtkn andaian mak k.mira je..😁"

Cerita dari Kak Zamira tentang penyusuan sungguh syahdu..Saya letakkan di sini sebagai motivasi untuk ibu lain menyusu.

No comments:

Post a Comment