Lilypie - Second Birthday

Wednesday, February 26, 2014

Perkongsian Kak Tishie lagi..

Saya reka2 cerita ery.. memula bgtau tanda mati tu mcm ball.. jadi fa nak main dgn ra.. pastu dia pegi dekat ra.. fa ra..fa ra.. main sama2 jadi far.. melalut2 jugak cerita saya☺.. sbb anak suka menambah. . So sebut short only because they so tired playing. . Fa ra..become farr... yeay.. happy tetiba..(bila dia tau sebut yg short version..)haha..
Bila jumpa tanda alif yg ada bulat kat atas.. saya dok mereka pulak..alamak yg ni baru betul mcm ball.. tapi alif ni dont want to share.. he like to play alone.. sian dia.m nobody wants to play with alif ball..so  cannot read alif with his ball.. he dont want to share (x pasal2 alif jd mangsa๐Ÿ˜๐Ÿ˜‚)

Saya dpt idea dari 1 page dlm al barqy yg combine baris atas then huruf mati.. mcm ; ma na - man, la ya- lai..

Sbb tu sampai skrg pun kdg saya bg hint camtu. Masa baca muqaddam.  Ba ta jadi??.. 'bat 'dia jawab..

Tp semua huruf jd baris atas la pula.  alif pun jd a.. sambil2 saya ajar sebut huruf tunggal juga๐Ÿ˜
Telaga biru..wah..menarik. . InsyaAllah saya akan join karnival telaga biru sekali lagi hjg Mac. . Tempoh hari  karnival Rasul in my Heart di putrajaya x sempat shopping buku sgt. . Tp sempat jd ahli..dpt lagi murah๐Ÿ˜
Nak cari buku ni..tq maz๐Ÿ‘๐Ÿ˜˜
Saya buat sendiri wall nye mayya..๐Ÿ˜

No comments:

Post a Comment