Lilypie - Second Birthday

Thursday, March 28, 2013

Cara Uruskan EBM Untuk Pengasuh

Ok, sebelum saya cite detail pasal ni. Saya nak korang ingat point penting ni dulu.
1. Stok susu beku tu stat wat time 2-3 minggu sebelum stat keje.

2. Stok susu chilled ebm ( yg disejukkan kat peti bawah ) tu stat wat SEBELUM 4 hari start keje..sebab susu tu tahan dlm 4-5 hari je..

Why kene wat stok beku n stok tak beku? Tak bleh ke wat je sume beku? Ha.. Sebabnye..

NUTRISI DAN KANDUNGAN SUSU 3 BULAN OR 1@2 BULAN YANG LEPAS TAK SAMA DENGAN KANDUNGAN N NUTRISI SUSU HARI INI..

Contoh, 2 bulan yang lalu, susu kite tinggi kandungan lemaknye coz baby perlukan lemak utk tumbesaran. But, pada hari ni, la ni, susu kite mungkin tinggi kandungan proteinnye utk baby bine antibodi die dll.. So kite kene bg gak susu frozen yg dah dicairkan n susu yg fresh tu, ok. Frozen milk tu kire macam backup la, incase papehal, kite still ade stok.

Ok, disini saya attach artikel pasal cara korang nak hantar stok kat pengasuh.

No comments:

Post a Comment